marți, 15 decembrie 2009

Parabola Fluturelui

Într-o zi, un tânăr a găsit un cocon de fluture ce avea o mică deschizătură. Din curiozitate a rupt coaja coconului din el ieşind un fluturaş ce avea trupul şi aripile foarte mici, nedezvoltate şi ude. Tânărul a continuat să-l privească însă nimic nu s-a mai întâmplat. De fapt, fluturele şi-a petrecut restul vieţii târându-se. Nu a fost capabil să-şi deschidă aripile şi să zboare niciodată, pentru că i s-a grăbit prea mult ieşirea la lumină. Ceea ce tânărul, în curiozitatea sa nu a luat în calcul, a fost rolul învelişului protector şi lupta prin care fluturele trebuia să treacă: deschizătura aceea mică era modul lui Dumnezeu de a face fluturele să lupte, pentru ca fluidul din trupul lui să pătrundă în aripi şi să le pregăteasca pentru zbor.



Omul poate folosi sexualitatea sa oricând, poate să practice erotismul văzut la televizor sau în altă parte chiar şi înainte de maturizarea sa biologică completă. Prezenţa hormonilor din adolescenţă nu înseamnă automat că se poate începe viaţa intimă. Vârsta adolescenţei nu înseamnă automat că un adolescent are cunoştinţele necesare, responsabilitatea problemelor ce pot să apară, conştiinţa pericolelor care pândesc la tot pasul şi capacitatea de a rezolva problemele care apar o dată cu începerea vieţii intime.
Ca să te poţi bucura pe deplin de aceaste plăceri este nevoie să ai răbdare ca timpul să te facă puternic, dar în ce priveşte sexualitatea, puterea nu se măsoară în cât de multe poţi să faci, ci în cât de mult te poţi abţine.
"Dragostea îndelung rabdă, este binevoitoare, nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte, nu se poartă cu necuviinţă, nu se mânie, nu gândeşte răul … toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.” (I Cor. 13, 4-8)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu